Ferește-te de răceli! 3 ceaiuri să te pregătești de iarnă
Data adăugării: 2012-10-24 20:28:47
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Deși pe afară nu prea simți că se apropie frigul, nu ar fi rău să îți pregătești imunitatea de pe acum pentru sezonul rece. Venim cu trei idei de ceaiuri care să țină departe răcelile și guturaiul.
Sistemul imunitar e responsabil pentru sănătatea noastră. Este prima linie defensivă a organismului împotriva bacteriilor și virușilor. Alimentația corectă și mișcarea îl ajută să rămână puternic și să ne protejeze de boli. Îl poți stimula, însă, și cu ceaiuri din plante care să ajute sistemul imunitar să funcționeze perfect. Înainte să faci cure de ceaiuri este bine, totuși, să vorbești și cu medicul tău pentru a fi sigur(ă) că infuziile din plante îți vor face bine. Unele pot avea și reacții adverse.
Ceai verde
Chinezii îl folosesc în scopuri medicinale de mai bine de 4.000 de ani și știu că este bogat în antioxidanți care ajută la creșterea rezistenței sistemului imunitar. Asta pentru că antioxidanții pe care îi conține (polifenoli, catechine și flaovonide) luptă împotriva radicalilor liberi, cauzați de poluare, stres sau factori chimici și care ne distrug celulele. Ori una din condițiile esențiale pentru a avea un sistem imunitar bun este să avem celulele funcționale la capacitate maximă. Ca să profiți de toți antioxidanții pe care îi are ceaiul verde poți bea o infuzie de Matcha (pudră de ceai verde concentrată).
Ceai de mușețel
Poți reveni la obiceiul bunicii care își făcea o infuzie din flori de mușețel culese de pe câmp și uscate cu grijă în camere răcoroase. Mușețelul are o istorie lungă de binefăcător pentru cei care au probleme cu somnul și cu stresul, dar e bun și pentru sistemul imunitar. Compușii din ceaiul de mușețel pot stimula organismul să producă mai multe limfocite B și celule macrofage care sunt, de fapt, celule albe din sânge ce distrug bacteriile, virușii și fungii. Bea, însă, cu măsură ceai de mușețel pentru că poate să cauzeze și stări de greață.
Ceai de ginseng
Ginsengul era menționat pentru prima dată ca plantă medicinală într-un manual chinez scris în urmă cu 5.000 de ani. Vechii vraci chinezi credeau că ginsengul poate să prelungească durata vieții. Nu băgăm mâna în foc că această plantă te va face să trăiești mai mult, dar cu siguranță te va putea ține mai sănătos pentru că stimulează producerea de celule albe din sânge, dar și pe cea de interferon natural în organism. Acesta din urmă are rolul de a apăra organismul atât împotriva infecțiilor, cât și împotriva diferitelor tipuri de cancer. Deși sunt rare efectele adverse, ginsengul poate cauza ocazional și insomnie.
Vizualizări: 2801