Diete

PubliciatateCrampele musculare

Data adăugării: 2010-12-23 17:27:55
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Crampele musculare sunt foarte frecvente în rândul sportivilor și nu numai. Oricine poate suferi o crampă fie că înoată, ridică greutăți sau sta pe scaun. Chiar și cea mai mică mișcare poate provoca o crampă musculară.

Ce sunt crampele?

Este vorba de o contractare involuntară la nivelul mușchilor scheletici. Fie că implică o parte dintr-un mușchi sau pe tot, crampele pot apărea în cele mai neașteptate momente.

De ce apar?

Chiar dacă nu există un factor exact care determină apariția crampelor musculare, specialiștii "dau vina" pe oboseala musculară, întinderile neadecvate, evenimente care condus la anomalii în cadrul mecanismelor ce controlează contracția musculară. În plus, deshidratarea și pierderea electroliților sunt alți factori care favorizează aceste crampe.

Cum se tratează crampele musculare?

De obicei, crampele dispar până să puteți ajunge la un medic. Cel mai bun sfat este să încetezi orice activitate care a declanșat crampa. Întinde mușchiul și masează-l până când dispare senzația.
Pentru evitarea apariției unor alte crampe, înainte de orice antrenament și după, e bine să faci exerciții de flexibilitate. De asemenea, hidratează-te. Dacă lucrezi într-un mediu cald, folosește o băutură cu electroliți pentru hidratare intensă.

Vizualizări: 17035

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor