Diete

PubliciatateTop substanțe care stimulează slăbirea

Data adăugării: 2010-11-19 14:25:31
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Dietele pentru slăbit nu sunt eficiente dacă nu se ține seama de câteva alimente recunoscute pentru viteza cu care ard grăsimile. Practic, dacă mănânci toata ziua legume și fructe s-ar putea ca în scurt timp să te întrebi revoltată - și pe bună dreptate! - de ce nu apar rezultatele.

Iată câteva substanțe-minune care nu ar trebui să lipsească din cura ta pentru slăbit:

Taurina - aminoacid ce eliberează hormonii responsabili de transportul grăsimilor. Alimentele cu cel mai mare conținut de taurină sunt scoicile, crabii și creveții. Și nu în ultimul rând, batoanele speciale pentru slăbit.

Capsaicina - substanță iritantă care conferă gustul specific ardeilor iuți de Cayenne. Aceasta crește temperatura corpului pe măsură ce e ingerată, accelerând arderea grăsimilor. În plus, întârzie instalarea senzației de foame.

Acidul linolic - acid nesaturat ce acționează asupra mucoasei gastrice, determinând-o să rețină mai multă grăsime. În acest fel, grăsimile care intră în circulația sângelui vor fi mai puține, iar hormonii care au rolul de a le "topi" își vor face treaba mai repede. Se găsește în nuci, uleiurile vegetale și coacăze.

Metionina - aminoacid deosebit de important în descompunerea grăsimilor. În lipsa lui nu se poate produce adrenalina, hormonul care elimină grăsimile din jurul taliei. O găsești în pește, iaurt, linte, brânzeturi.

Ce nu ar trebui să-ți lipsească de pe masă?

Grepfruitul - agenții care-i dau gustul amar au capacitatea de a "neutraliza" grăsimile din alimentele consumate și de a bloca depunerea substanțelor dăunătoare în organism. În plus, stimulează activitatea sistemului digestiv. Așadar, nici o masă fără grepfruit.

Ghimbirul - puternic energizant, are rol în termogeneză și stimulează metabolismul. Având un gust de lămâie iute, arde pur și simplu grăsimile, motiv pentru care nu uita să-l adaugi de fiecare dată în mâncare.

Curcuma - planta ce stimulează secreția bilei la nivel hepatic, contribuind astfel la o digestie optimă și la curățirea intestinelor. O găsești în componența condimentului curry, dar și drept colorant pentru unele brânzeturi și sortimente de muștar de masă.

Semințele de chimen dulce - ajută la expulzarea gazelor din intestine, au efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și, nu în ultimul rând, previn îngrășarea. Adaugă-le în salate pentru o dietă mai eficientă.

Vizualizări: 2532

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor