Noua modă. Dieta cu vin
Data adăugării: 2010-11-23 15:49:25
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Vești bune. Oamenii de știință au descoperit că vinul, consumat regulat, poate preveni creșterea în greutate. Și când te gândești ce rețete complicate de sucuri dietetice foloseau până acum oamenii, în special vedetele, pentru a se menține în formă când puteau bine-mersi să se bucure de un păhar de vin alături de prieteni, la un club...
Potrivit noilor studii, vinul, nu slăbește dar, te poate ajuta să temenții în formă și să nu te îngrași deloc în timp, un lucru extrem de important dacă e să ne gândim câte probleme ne cauzează numai gândul că am putea pune pe noi mai mult decât trebuie. Evident, nu spune nimeni că poți să bei o sticlă și să arăți deja precum Kate Moss în zilele ei bune, și nici că poți să mănânci o cisternă de înghețată, câtă vreme ții bine lângă tine sticla de „Cabernet”. Moderat însă, câte un păhărel pe zi, vinul poate avea un efect pozitiv asupra metabolismului nostru.
Vinul roșu conține antioxidanți puternici care mențin sănătatea vaselor de sânge și reduc riscul atacului de cord. Este indicat un păhar de vin roșu pe zi, însă mai mult de atât vă poate dăuna sănătatea. Limita este de 250 ml pe zi.
Alimentele care trebuie consumate în această dietă sunt bogate în antioxidanți și grăsimi bune; aceste caracteristici ale dietei vă vor face să vă simțiți mai bine, mai tineri și mai plini de viață, energici. Alimentația în stil mediteran vă poate proteja de cancer, diabet și demență.
Dieta este indicată persoanelor care preferă să mănânce sănătos pe o perioadă îndelungată și acelora care nu rezistă fără să bea ceva seara.
Acest regim nu prezintă aspecte negative.
Cum funcționează?
Este ușor, trebuie doar să respectați planul pentru cele 7 zile și să beți 150 ml de vin roșu la cină. Puteți bea vinul și la prânz dacă doriți, dar niciodată pe stomacul gol. Dacă simțiți nevoia de snackuri între mese, puteți mânca fructe.
Dacă nu sunteți un fan al vinului roșu puteți înlocui cu oricare din următoarele băuturi care conțin același număr de antioxidanți puternici ca și vinul.
250 ml suc de struguri negri
30 gr ciocolată neagră care să conțină 70% cacao solidă
un măr
250 ml suc de coacăze
50 gr zmeură sau 100 gr de mure
40 gr de nucă
Acesta este meniul pe zile care trebuie urmat:
Ziua I
Mic dejun: o felie de pâine integrală cu miere
Prânz: jumătate de avocado, o cutie mică de ton în apă
Cina: legume și creveți cu arahide , căliți legumele și adăugați 75 gr de creveți, 25 de arahide și jumătate de lingură cu sos de soia. Serviți împreună cu orez brun și un pahar de vin roșu sau 30 gr de ciocolată neagră.
Ziua II
Mic dejun: muesli fără zahăr cu lapte semi-degresat; adăugați niște felii de mere și o lingură de coacăze.
Prânz: salată cu pui, portocale și secară. Amestecați 50 gr de pui fără pieliță, fiert, felii de portocală, secară. Adăugați nuci și dressing făcut din jumătate de lingură cu ulei de măsline, puțin sos de soia și zeamă de la un sfert de lămâie.
Cina: somon la grătar , 4 cartofi, fasole verde cu roșii la grătar. Un păhar cu vin roșu sau un măr verde.
Ziua III
Mic dejun: ou fiert și o felie de toast, un păhar cu suc de rodii
Prânz: 50 gr de pate vegetarian cu o felie de pâine integrală prăjită. Serviți cu o salată de morcovi și pătrunjel. Adăugați jumătate de lingură de ulei de măsline, stoarceți o lămâie și adăugați niște coacăze.
Cina: 75 gr de spaghete integrale cu puțin sos de roșii, o mână de nuci și o lingură de parmezan. Serviți cu salată de spanac. Un păhar de vin roșu.
Ziua IV
Mic dejun: 120 gr iaurt degresat cu kiwi tocat și o lingură de semințe de floarea soarelui, un păhar de suc de rodii.
Prânz: o cutie mică de sardine în sos de roșii cu o felie de pâine integrală prăjită. O salată de roșii cu busuioc cu puțin dressing degresat.
Cina: căliți 100 gr de ficat de miel cu ghimbir, usturoi, ceapă verde, ardei roșu, ciuperci și fasole verde. Adaugă un sfert de păhar de vin roșu. Serviți cu orez brun și broccoli fiert. Un păhar de vin roșu.
Ziua V
Mic dejun: muesli fără zahăr cu 2 linguri de iaurt degresat, un bol de zmeură.
Prânz: pâine integrală cu cremă de humus fără grăsimi, morcovi, roșii și ardei roșu la grătar.
Cina: ton la grătar, salată de fasole cu jumătate de ardei roșu și varză albă. Adăugați o lingură de ulei de măsline, jumătate de lingură de muștar și un cățel de usturoi tocat. Un păhar de vin roșu.
Ziua VI
Mic dejun: jumătate de grapefruit, un ou fiert cu o felie de pâine prăjită și ciuperci cu roșii la grătar.
Prânz: supă de linte cu bacon sau jumătate de cutie cu fasole boabe.
Cina: grătar de vită cu broccoli și cartofi. Un păhar de vin roșu.
Ziua VII
Mic dejun: un bol cu iaurt amestecat cu o lingură de căpșuni
Prânz: salată de fasole cu paste (integrale) și roșii. Amestecați și adăugați o lingură cu ulei de măsline.
Cina: cod cu legume la grătar. Un păhar de vin roșu.
Vizualizări: 3144