Diete

PubliciatateSlăbește cu dieta Dukan

Data adăugării: 2010-12-06 16:58:20
Adăugat de: Hristina
Autor: -

De câte ori nu ne-am întrebat cum reușesc franțuzoaicele să se mențină slabe și să arate bine la orice vârstă, fără să facă prea mari eforturi. Răspunsul este regimul pe care îl urmează: dieta creată de nutriționistul francez Pierre Dukan.

Neurolog de profesie, Dukan s-a reorientat spre nutriție în momentul în care a ajutat un prieten să slăbească foarte mult, destul de ușor. "I-am spus să mănânce numai proteine și să bea numai apă în următoarele cinci zile. Când a revenit la cabinet l-am cântărit de mai multe ori ca să mă asigur că îi funcționează bine cântarul de acasă", spune Dukan. Pacientul slăbise aproape cinci kilograme în cinci zile, iar în următoarele trei a reușit să mai dea jos încă trei. Există și o explicație.
Aceasta se numeste dieta Dukan, un regim care a fost perfecționat în 35 de ani de studiu, realizat de medicul francez.

"În timpul cercetărilor mi-am dat seama că dietele bazate pe numărarea caloriilor nu funcționează deoarece nu iau în considerare faptul că oamenii au pofte. Astfel, chiar dacă aceste diete stabilesc porții mici și fixe de mâncare care îi ajută pe pacienți să slăbească în prima fază, ulterior aproape toți pun kilogramele la loc sau se îngrașă și mai mult", spune doctorul Dukan.

"În general, nutriționiștii cred că și-au terminat treaba după ce pacienții au slăbit, dar partea cea mai dificilă este menținerea unei greutăți constante. Nu este normal și nici etic să tratezi din nou un pacient după șase luni, când s-a îngrășat mai mult ca înainte”, adaugă el.
Dieta medicului Dukan a apărut pentru prima dată într-o carte : „Je ne sais pas maigrir" (Nu știu cum să slăbesc). Este un regim pe bază de proteine, sărac în calorii și este împărțit în patru faze.
Important este faptul că acest regim are în vedere și perioada de după dieta și propune o fază de menținere care trebuie urmată toată viața.

În ce constă de fapt dieta?

Înainte să începi această dietă trebuie sa cunoști cele patru programe pe care le are și trebuie să te asiguri că ești sănătos. Prima faza este destul de dificilă din cauza faptului că trebuie să mănânci exclusiv proteine. Te gândești că ai mai auzit acest lucru și în cazul dietei Atkins? Îți spun că cele două diete nu se aseamănă deloc, în cazul dietei Dukan neavând voie să consumi unt sau ulei, indicate fiind toate produsele cu un indice caloric redus.

Faza 1

În funcție de câte kilograme dorești să slăbești, prima fază poate să dureze între trei și zece zile. Faza 1 este faza în care trebuie să consumăm numai proteine. Ce înseamnă asta? Ai voie să mănânci carne de vită, carne de pasare fără piele, lactate degresate, pește și fructe de mare. Băuturile permise sunt apa, ceaiul și cafeaua, orice alte băuturi fiind total interzise. În aceste zile vei pierde în jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. "Prima fază, în funcție de obiectivul fiecărei persoane, durează mai mult sau mai puțin. Poate să dureze trei zile, cinci zile, șapte zile sau 10 zile. Mai mult de zece zile de obicei nu durează un regim exclusiv hiperproteic", spune medicul nutriționist Marlena Pascu.

Ce se întâmplă în aceste prime zile?

În primul rând, regimul hiperproteic te va ajuta să elimini apa din țesuturi și îți va diminua apetitul datorită corpilor cetonici (substanțe naturale puternice care suprimă pofta de mâncare) care se produc. De asemenea, așa cum se știe, proteinele au o structură complexă, iar organismul trebuie să lucreze mult mai mult ca să le digere, astfel că organismul va arde mai multe calorii decât de obicei.

Faza de croazieră, Faza 2

Din acest punct, dieta devine mai... indulgentă, permițându-ți să combini proteinele cu legumele sărace în carbohidrat. Atenție! În această perioadă nu ai voie să mănânci cartofii, mazăre, porumb, orez, fasole boabe, dar nici paste făinoase. Atunci când ai ajuns în acest punct nu trebuie să te alarmezi că nu mai slăbești atât de mult, pentru că este normal ca scăderea ponderală să fie cam de 1 kilogram pe săptămână. Aceste două faze se alternează până când ajungi la greutatea dorită. De pildă, se poate ține o săptămână faza 2, apoi trei zile faza 1. "În faza doi, nu avem voie să mâncăm carbohidrat. Indicate sunt doar legumele proaspete: ridichi, roșii, castraveți, salată, usturoi, ceapa, tot ce asigură fibre, vitamine și minerale. De asemenea, avem interzis la zahăr, pe care-l luam oricum din amidonul din legume", explică in continuare medicul Marlena Pascu.

În această perioadă poți consuma, de exemplu, o supă de legume sau o salată la felul principal, iar felul doi poate consta într-o friptură sau peste la grătar.

Până aici nu ți se pare nimic ieșit din comun, o să-mi spui că este încă o dieta care nu te asigură că după ce ai terminat-o nu se va produce efectul yo-yo. Ei bine, am o surpriză pentru tine, medicul Dukan s-a gândit la acest lucru și a mai inventat alte doua faze: faza de consolidare și cea de stabilitate.

Faza de consolidare, faza cu numărul 3

Acum medicul îți dă liber să te bucuri de produsele care îți făceau plăcere înainte și pe care nu le mâncai de teamă că te vei îngrășa. Și aici, însă, există câteva reguli pe care trebuie să le respecți, pentru că altfel toată munca de până atunci va fi în van. Așadar, în această fază este indicat să reintroduci în alimentația ta câte un produs interzis în cantități mici, progresive în fiecare zi. Nutriționistul îți recomandă să acorzi fiecărui kilogram pierdut câte zece zile de consolidare. De pildă, dacă ai slăbit zece kilograme, ai nevoie de o perioadă de 100 de zile pentru consolidare. Astfel, organismul tău se va reobișnui cu aceste produse, iar kilogramele nu vor mai reapărea. "În faza de consolidare, adăugăm progresiv alimentele interzise: cartof, orez, mazăre, paste, fasole boabe. În fiecare zi, adăugam, să zicem, cam 20g din fiecare aliment", conchide Marlena Pascu.

Faza 4

Am ajuns la faza finală care durează toată viața. De acum poți să mănânci normal, însă atenție la cantitate și la bombele calorice: dulciuri, produse de patiserie, prăjeli, snack-uri, alimente fast-food. Asta nu înseamnă că sunt total interzise, însă trebuie consumate foarte rar. Mai mult, trebuie să respecți trei reguli de aur:

1. În fiecare săptămână trebuie să alegi câte o zi în care să mănânci numai proteine, ca în faza 1 a dietei. Acest obicei este obligatoriu să-l păstrezi toata viața.
"În Franța, obiceiul de a mânca numai proteine joia este atât de popular încât, dacă merg la un restaurant cu familia mea în aceasta zi din săptămână, aud în jurul meu foarte mulți clienți care comandă pește sau friptură fără garnitură sau salată", povestește Dukan.

2. În fiecare zi trebuie să mănânci trei linguri de ovăz. Acesta are un conținut ridicat de fibre solubile, care rețin apa din intestine și dau senzația de sațietate. La fel de important este faptul că ovăzul este foarte bun pentru inima și înlătură constipația. Mai mult decât atât, începând cu faza a doua a dietei, pofta de ceva dulce poate fi satisfăcută cu o tartă de ovăz pe zi. Din aceste motive, consumul de ovăz nu este indicat numai pe parcursul dietei, ci pentru totdeauna.

3. Cel puțin în prima faza trebuie să bei trei litri de apă plată pe zi, deoarece aceasta îți va ajuta organismul în procesul de digestie. În următoarele faze poți să scazi cantitatea la doi litri de apă pe zi, însă la început este obligatoriu să faci acest efort.

Avantajele diete: Slăbirea se produce rapid în faza 1, iar perioada de stabilizare este destul de lungă, fapt ce previne efectul yo-yo (reacumularea în scurt timp a kilogramelor pierdute în timpul dietei). Mai mult, în ultimele faze se pot consuma și alte alimente sau dulciuri de care îți poate fi poftă, însă cu măsură.

Dezavantajele dietei: În faza 1, în care se consumă numai proteine și lipsesc cu desăvârșire fibrele, pot apărea episoade de constipație. Totodată, există și riscul apariției unei deficiente de vitamine, pentru că din alimentație lipsesc legumele și fructele. Lipsa vitaminelor din organism poate duce la stări de oboseală, iar un consum mare de carne poate favoriza creșterea nivelului de colesterol din sânge.

Exemplu de meniu pentru faza 1

Micul dejun: o ceașcă de cafea sau de ceai fără zahăr; două iaurturi naturale mici degresate sau 200 de grame de brânză proaspătă de vaci; o felie de piept de curcan sau de șuncă de curcan, fără grăsime sau un ou fiert.

Gustare: un pahar de iaurt degresat sau 100 de grame de brânză proaspătă de vaci

Prânz: o porție de pește slab la cuptor sau un piept de pui la grătar; o porție (un păhar) de brânză proaspătă de vaci

Gustare: un păhar de iaurt degresat sau 100 de grame de brânză proaspătă de vaci

Cina: o porție de ficăței de pui la aburi sau un ou fiert tare, un iaurt

Ingrediente minune în aceasta dietă

Există și astfel de indicații atunci când te hotărăști să urmezi dieta Dukan. În primul rând ai grijă ca, cel puțin în prima fază, să bei trei litri de apă plată, pentru că aceasta îți va ajuta organismul în procesul de digestie. În următoarele faze te poți limita la doi litri, însă la început ești sfătuită să faci acest efort.
Și, poate ca cel mai important aspect, este consumul de ovăz. Este foarte important ca în timpul acestei diete și pentru totdeauna, să consumi trei lingurițe de ovăz pe zi. În afara faptului că are un conținut ridicat de fibre solubile, care rețin apa din intestine și dau senzația de sațietate, ovăzul este foarte bun pentru inima și înlătură constipația care se instalează negreșit la începutul dietei din cauza consumului mare de proteine.

Mai mult decât atât, pofta ta de dulce poate fi satisfăcută începând cu faza a doua a dietei, cu o tarta de ovăz pe zi.


Un mic ajutor

Îți vând un pont. Intră pe Dukandiet.co.uk unde, dacă vei răspunde la câteva întrebări simple, vei primi un grafic exact cu etapele pe care trebuie să le parcurgi ca să ajungi la greutatea mult visată.

Vizualizări: 17094

Comentarii:

Comentariul a fost adăugat de: besliu vica
Data: 2011-04-28 02:32:56


incerc aceasta dieta poate va da rezultate

Comentariul a fost adăugat de: Hristina
Data: 2011-04-30 23:00:48


Îţi urez mult succes, e o dietă bună, la sigur vei obţine rezultatele dorite.

Comentariul a fost adăugat de: casandra
Data: 2011-06-14 20:17:04


slabesti vazand cu ochii cu dieta dukan...merita sa fie tinuta...sucees!

Comentariul a fost adăugat de: mimi
Data: 2011-10-16 14:59:25


vreau sa tin dieta.Ce fac daca am diabet,am probleme cu ficatul.Trebuie sa-mi respect tratamentul medicamentos.Se poate?

Comentariul a fost adăugat de: luminita coca
Data: 2011-10-30 06:49:32


Eu am inceput dieta si am reusit sa slabesc pina acum 4 kg deci au trecut cam 8 zile si ma simt mult mai bine!

Comentariul a fost adăugat de: mary
Data: 2012-03-27 14:48:53


astazi este prima zi de dieta, sper sa aiba
rezultatul dorit, trebuie sa salbesc 20 kg

Comentariul a fost adăugat de: moni
Data: 2012-04-11 18:47:27


buna tin si eu aceasta dieta,azi am facut 10zile din prima faza PP si am slabit doar 1kg,nu stiu dak am gresit ceva sau nu,va rog da ti mi un ex de meniu care sa l tin in fiecare zi sa pot slabi mai mult,va rog mult.dak poate cineva trimite ti pe adresa mea de mail www.monalisa_enache_85@yahoo.com mersi mult

Comentariul a fost adăugat de: aida
Data: 2012-04-17 14:21:58


am tinut diferite <a href="http://www.cura-de-slabire.ro/diete/">diete</a>diete dar niciuna nu a dat niciun rezultat :(. voi ce <a href="http://www.cura-de-slabire.ro/diete/">diete</a> imi recomandati?

Comentariul a fost adăugat de: ana
Data: 2012-04-17 14:43:42


<a href="http://www.cura-de-slabire.ro" title="diete">diete</a>

Comentariul a fost adăugat de: natalia
Data: 2012-04-23 14:10:43


vreau sa spun ca am studiat foarte mult aceasta dieta si chiar e buna atit teoretic cit si practic!!!Incercati-o si nu o sa regretati!!!Succes la ars kg!!!

Comentariul a fost adăugat de: julia
Data: 2012-05-01 20:14:15


buna as vrea sa incerc si eu dieta va rog sami dati un ex de meniu va multumesc

Comentariul a fost adăugat de: ale26
Data: 2012-06-22 16:10:34


cine a tinut acest regim si a avut efect ne poate spune un exemplu de meniu tinut pt faza1?
va multumesc

Comentariul a fost adăugat de: luciana79
Data: 2012-07-05 20:15:20


in prima faza din alimentele permise se pot amesteca cum vrem noi?

Comentariul a fost adăugat de: Adela
Data: 2012-07-24 00:21:15


am o prietena care a urmat dieta dar a mancat cat a putut si in 2 luni a slabit 20 de kg :)

Comentariul a fost adăugat de: adriana
Data: 2012-07-30 00:18:15


cind introducem ovazul? in care din faze/

Comentariul a fost adăugat de: marie
Data: 2012-08-01 20:54:45


cineimi da un meniu

Comentariul a fost adăugat de: simona
Data: 2012-08-12 13:54:12


am inceput dieta acum 8luni si am dat jos 18kg

Comentariul a fost adăugat de: simona
Data: 2012-08-12 13:55:49


am inceput dieta acum 2luni si am dat jos 18kg

Comentariul a fost adăugat de: Nicol
Data: 2012-08-24 13:42:34


Este super ok

Comentariul a fost adăugat de: alexandra
Data: 2012-08-26 01:27:38


Buna tuturor,si eu am inceput dieta am tinut 7 zile faza de atac si am slabit 2,600.Sper sa o pot duce pana la capat.Succes tututror!

Comentariul a fost adăugat de: anca
Data: 2012-09-27 14:02:37


Am tinut dieta 3 zile si am slabit 2 kg .Sper sa continue tot asa . Ovazul trebuie introdus din prima faza , dimineata eu il iau cu putina apa. Ca si meniu , iau dimineata un iaurt pe la 10 cu 0% grasimi , iar apoi pe la 2 , deci pranzul, tot un iart cu un piept de pui la aburi. Seara eu mananc o conserva de peste , din cate am citit este permisa.

Comentariul a fost adăugat de: lilia
Data: 2012-10-02 15:40:05


e nevoie de folosit tarate de ovăz sau fulgi că nu mai înţeleg

Comentariul a fost adăugat de: evelyn
Data: 2012-10-11 09:51:45


Salut, de azi vam inceput si eu! Daca ar putea cineva sa imi mai dea idei cu alimente permise in prim faza! Dimineata si seara nu prea stiu ce sa mananc...nu imi plac ouale fierte!
Multumesc

Comentariul a fost adăugat de: nicoleta
Data: 2012-10-13 17:22:07


buna am inceput dieta si am slabit in 6 zile 3kg.succes tuturor.

Comentariul a fost adăugat de: chiar functioneaza!!!!!!!!
Data: 2012-10-14 01:03:02


Am început dieta în 10 iulie 2012 - 80 kg. Astăzi, după 3 luni (13 oct.) am ajuns la 67 kg. Chiar funcționează. Nu e ușor. Am mai ”trișat” în ultimele două luni... Trebuie însă muuuuultă răbdare. Succes!!!!!!

Comentariul a fost adăugat de: elvy
Data: 2012-10-17 13:21:18


Dragele mele bine v-am gasit!
Lilia intreba daca e nevoie de taritea de ovaz?! Este neaparata nevoie. Si sa fie neaparat tarite si nu boabe sfarimate, mare atentie exista cantitati exprimate exact pentru fiecare faza, la tarite. Cine nu cunoaste dieta in intregime si nu a inteles-o e pacat sa se apuce de ea, pentru ca toate kg. pierdute vor fi foarte repede puse la loc.Asigurati-va ca ati inteles bine aceasta dieta.Este super buna dar presupune reguli ce nu pot fi incalcate nici cu o inghititura.Si mai e ceva perioada mare de timp pe care unele persoane nu o pot duce pina la capat. Iar pentru cineva care intreba si are diabet, din cite am citit taritea de ovaz este buna la diabetici, dar intreba medicul curant. Eu am inceput pe 1 septembrie, si am pierdut in atac 3,8 kg, si apoi pina astazi inca 5,9kg, dar am respectat cu strictete, ziua de pp si ziua de pv, cit si taritea, gimnastica si apa.
Si inca ceva vitaminele fara zahar sint recomandate intrucit taritea odata cu grasimea adina si vitaminele.Cautati si pe alte situri unde au chiar si retete, numai atentie la fazele in care sunt trecute retetele. MULT SUCCES! SI SANATATE!

Comentariul a fost adăugat de: elvy
Data: 2012-10-17 13:28:08


ptr Evelin si celelalte fete
http://dieta.ele.ro/Slabire/Dieta-Dukan-3-retete-pentru-etapa-de-atac.html
http://dietadukan.ro/retete-dieta-dukan

Comentariul a fost adăugat de: Cristina
Data: 2012-10-18 14:53:27


Da dieta e ok.Am sase vecine care sunt in faze diferite si toate sunt multumite de rezultate.Sper sa va dea incredere informatia asta.Succes

Comentariul a fost adăugat de: ionela
Data: 2012-10-24 09:10:20


buna,sunt noua pe aici ,am si eu o intrebare cine poate sa ma ajute,in perioada a 2a trebuie sa tinem 5pp si 5pl sau putem si 1cu1?

Comentariul a fost adăugat de: andreea
Data: 2012-10-26 22:28:07


e buna dieta cunosc pe cineva ce a slabit 5 kg in 7 zile

Comentariul a fost adăugat de: barbu
Data: 2012-10-27 01:04:57


buna,sunt noua si am inceput dieta de 4 zile dar nu m am cantarit sa vad dak am slabit,inca mi e teama sa ma urc pe cantar,va rog trim si mie cateva retete ptr faza atac!!

Comentariul a fost adăugat de: elvy
Data: 2012-10-27 13:49:33


ptr. Ionela poti sa tii si 1pp si 1pl e mai usor asa.
ptr.barbu - e bine sa te cintaresti iti da putere sa continui.
ptr. atac am pus un pic mai sus ceva link-uri.
Mult succes dragele mele!Este superb sa vezi ca hainele in care nu mai intrai si iti placeau, acum stau ca pe modele. Sunt la croaziera , am dat jos de la 1 septembrie 11 kg.Nu renuntati oricit de greu ar parea, nu e.

Comentariul a fost adăugat de: Roxana grasana
Data: 2012-10-27 17:28:51


Buna. Am pornit de la 75 de kg. Am tinut 10 zile de atac, acum sunt la faza doi si am 72 de kg.
Nu inteleg de ce nu slabesc. Dimineata mananc iaurt degresat su ovaz, un pic de piept de pui sau curcan facut pe gratar. Pe la 10 mananc branzica fagaras maxim 6% grasime, la parnz tot piept de pui la gratar, si asa mai departe.Aproape 3 litri de apa beau zilnic. Ce nu fac zilnic este miscarea (adica mersul pe jos).Mamanc branza fagaras, pentru ca am probleme cu ficatul si fierea. Poate sa-mi spuna si mie cineva unde gresesc?

Comentariul a fost adăugat de: elvy
Data: 2012-10-27 21:53:02


Draga Roxi 6% este mult,deci toate produsele trebuie sa fie 0% grasime. Apa bei destula dar si miscarea conteaza.Totusi nu trebuie sa te descurajezi , organismul nostru reactioneaza diferit.Nu incalca regulile absolut de loc, daca consumi numai ce iti spune dieta nu ai cum sa dai gres.Cit despre ce maninci nu te limita doar la piept pe gratar diversifica, gasesti pe net multe retete.Cu "scaunul" ai cumva probleme?Daca trebuie sa consumi neparat ulei ia de la farmacie ulei de parafina alimentar, nu are calorii,poate fi pus in salate etc.
http://dietadukan.ro/retete-dieta-dukan
bafta ! si curaj!

Comentariul a fost adăugat de: monica
Data: 2012-10-29 19:06:50


eu incep de azi sper sa functioneze

Comentariul a fost adăugat de: lavinia
Data: 2012-10-30 11:42:39


Buna.Am inceput aceasta dieta pe 27,09,2012 si am slabit pana acum 9 kg. Sunt fff multumita si incantata de aceasta dieta si ma simt excelent. Mult succes si voua.

Comentariul a fost adăugat de: merfu radu
Data: 2012-11-01 18:49:40


este cea mai buna dieta,am slabit 11kg in 5 saptamani.mult noroc

Comentariul a fost adăugat de: adina
Data: 2012-11-03 20:38:26


Am inceput dieta pe 20 setembrie,am slabit 10 kg.Am mai trisat din cand in cand si tot a functionat.Ma simt minunat.Succes la slabit.Nu abandonati.

Comentariul a fost adăugat de: loredana
Data: 2012-11-05 22:21:07


vreau sa incerrc dieta dukan

Comentariul a fost adăugat de: mariana
Data: 2012-11-09 13:45:51


am tinut si eu dieta si am slabit 10 kg,sunt foarte fericita si chiar daca am mai trisat putincate putin

Comentariul a fost adăugat de: oana
Data: 2012-11-20 21:39:52


am tinut doar atac si 10 zile pp plus pl apoi m_am ingrasat la loc

Comentariul a fost adăugat de: geani
Data: 2012-11-22 10:52:16


spuneti-mi si mie pe fiecare zi ce ati mancat?

Comentariul a fost adăugat de: geani
Data: 2012-11-22 10:53:49


mariana,spunemi si mie ce ai mancat,ce cantitati si cum?

Comentariul a fost adăugat de: Alyna
Data: 2012-11-26 15:38:35


am si eu o intrebare fructe cand avem voie sa consumam?

Comentariul a fost adăugat de: Dana
Data: 2012-12-13 17:00:45


fructele se consuma in perioada a treia

Comentariul a fost adăugat de: Dana
Data: 2012-12-13 17:02:49


Daca doriti va dau retete pentru perioada a 2a .
este usor de tinut , eu am slabit de la 85 la 69 sunt inca in perioada a 2 a , mai am putin , si nu am dus lipsa de mancare .trebuie sa fiti inventivi , am mancat si sarmale si oua umplute :) , atentie facute pentru dieta cu alimentele permise

Comentariul a fost adăugat de: Alyna
Data: 2012-12-15 18:01:38


multumesc pt raspuns Dana

Comentariul a fost adăugat de: Cristiana
Data: 2012-12-26 00:39:07


Dana, sunt interesata de cat mai multe retete, fie pentru prima etapa, sau a 2-a.
Momentan sunt la faza de cercetare si intelegere a dietei .Apoi, dupa sarbatori sa incep si eu sa tin dieta .
Multumesc,

Comentariul a fost adăugat de: Anca
Data: 2013-01-09 21:33:58


Buna!! sunt noua si as vrea sa incerc dieta, am o oarecare retinere deoarece am tot incercat tot felul de diete dar dejeaba ori abandonam ...sau puneam la loc toate kg.

Comentariul a fost adăugat de: marioara
Data: 2013-01-16 21:17:56


am inceput si eu dieta de doua zile ci mi-am facut o ciorbita apa ,vegeta,putina zeama de pe varza murata, 2albuse iar cu galbenusele si un iaurt 0 am dres-o.va rog sa-mi spuneti e permisa in faza de atac? va multumesc!

Comentariul a fost adăugat de: Simona
Data: 2013-01-17 15:12:36


tin dieta de pe 07.01.2013, cu 5 zile de atac in care am slabit de la 75 la 73.5 kg,insa de 6 zile de cand sunt la etapa 2 nu am mai slabit..poate max 200-300 gr..respect cu strictete tot,chiar imi doresc sa slabesc..am auzit ca una din cartile dl doctor scrie ca putem consuma si fructe,insa din a doua perioada si un sg fel pe zi..fructe permise : mere,portocale sau grepfruit

Comentariul a fost adăugat de: caraman elena
Data: 2013-01-30 18:03:21


ce se poate manca la etapa 2

Comentariul a fost adăugat de: elena
Data: 2013-01-30 18:07:29


ce se poate manca la etapa 2

Comentariul a fost adăugat de: maria
Data: 2013-02-10 21:55:58


am tinut 3 zile pp apoi 5 zile pl+pp inca o tura de 5 zile pp+pl si gata am trecut la faza 3 sint multumita am slabit 6 kg

Comentariul a fost adăugat de: maria
Data: 2013-02-10 21:56:24


am tinut 3 zile pp apoi 5 zile pl+pp inca o tura de 5 zile pp+pl si gata am trecut la faza 3 sint multumita am slabit 6 kg

Comentariul a fost adăugat de: maria
Data: 2013-02-10 22:05:25


6 kg de la 75 la 69 am 1m67 functioneaza dieta am consumat piept de pui sunca de curcan carne de vita ficat ca legume fasole verde ardei rosu cam atat numi prea plac verdeturile

Comentariul a fost adăugat de: tatiana
Data: 2013-02-10 22:54:20


ok

Comentariul a fost adăugat de: dajani octavia
Data: 2013-03-09 02:02:19


buna as vrea sa intreb daca dieta afecteaza o persoana care trebuie sa faca o operatie de proteza totala de sold peste 2 luni sau nu are efect negativ :.

Comentariul a fost adăugat de: dajani octavia
Data: 2013-03-09 02:02:44


buna as vrea sa intreb daca dieta afecteaza o persoana care trebuie sa faca o operatie de proteza totala de sold peste 2 luni sau nu are efect negativ :.

Comentariul a fost adăugat de: Maria Aschilean
Data: 2013-03-20 10:43:01


vreau si eu sa incep dar am nev de meniu zilnic asa cum tineti voi,va rog.mail mariaaschilean@yahoo.com

Comentariul a fost adăugat de: simona
Data: 2013-03-23 13:01:10


vreau si eu sa incep dar am nevoie de meniul zilnic

Comentariul a fost adăugat de: elena
Data: 2013-03-23 20:10:00


buna,doresc sa incerc si eu dieta dukan dar am nevoie de meniu .. va rog e-mail tudora_elena@yahoo.com ..va multumesc

Comentariul a fost adăugat de: marinela
Data: 2013-03-24 18:46:09


un meniu imi puteti da si mie sigur mesaj pe marinela _mari@yahoo.com

Comentariul a fost adăugat de: luminita
Data: 2013-03-25 09:27:31


Am inceput de 5 zile dieta este f greu dar a dat rezultate am slabit 4 kg dar sunt ametita de foame o sa continui sa vedem ce se intampla

Comentariul a fost adăugat de: elena
Data: 2013-03-25 17:05:08


doresc si eu un meniu... va rog !

Comentariul a fost adăugat de: livia
Data: 2013-04-04 23:29:45


sint gata moral si fizic sa incep de miine dieta D, am multa dorinta!!!!

Comentariul a fost adăugat de: Sofia
Data: 2013-04-06 19:01:20


Buna tuturor! Sunt in etapa a 2a, si m-am tot gandit cam ce as putea manca. mi-am facut un meniu si am nevoie sa ma ajutati si sa imi spuneti daca e ok. micdejun: 1 iaurt cu tarate de ovaz, pranz: 3 felii de pui la gratar cu legume crude, cina: un ou, 2 felii de sunca dietetica, 30g branza topita light, legume. e prea mult?? am pornit de la 85 kg si in perioada de atac am dat jos 3 kg.. va rog sa imi dati un sfat daca e bine

Comentariul a fost adăugat de: daniela
Data: 2013-04-06 23:00:14


am 94 kg si 1.70 inaltime si doresc sa ajung la greutatea initiala .ce sfant imi dati?

Comentariul a fost adăugat de: mihai angela
Data: 2013-04-10 22:33:24


am inceput dieta de 2 zile,dar as vrea sa raman insarcinata in urmatoarea luna credeti ca imi afecteaza cu ceva la sarcina aceasta cura?

Comentariul a fost adăugat de: sirod
Data: 2013-04-11 18:31:17


am117kg 161h si doresc sa ajung macar in apropierea greutatii normale ce trebuie sa fac? multumesc!!Comentariul a fost adăugat de: puican ramona
Data: 2013-05-23 09:34:24


vreau sa ma apuc de dieta iar prim faza sa o tin 7 zile dar nu stiu cate zile sa o tin pe cea de a-2-a si in ce combinatie. poate ma akuta cineva multumesc

Comentariul a fost adăugat de: silvia
Data: 2013-05-24 12:02:36


Am inceput aceasta dieta,ma simt bine.

Comentariul a fost adăugat de: alina
Data: 2013-05-25 01:33:53


buna ziua!
am inceput si eu de 2 zile aceasta dieta dar am anumite nelamuriri daca tot o tin vreau sa o fac in mod corect sper ca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri ideea este ca in prima zi la faza de atac am mancat 2 oua fierte -3 iaurturi 0%grasimi-piept de pui la gratar+2 l de apa am facut corect?! am vazut ca se pot alege 2 categorii pe zi adica de ex carne de vita +iaurturi deci se va manca in ziua respectiva doar cele doua de sus sau pot sa combin la o masa oua la alta peste la alte iaurt etc?! fac bine ca nu vreau sa am surprize neplacute si sa ma trezesc cu mai multe kg in plus!!! la faza 2 de consolidare cum este mai bine sa fac 5 zile sa mananc proteine si 5 proteine +legumele permise?
am simtit nevoia disperata de dulce am trisat cu 2 lingurite de miere banuiesc ca deja este gresit si dimineata la cafea am pus putin zahar ,e cam greu sau nu inteleg eu exact cum sa procedez sa fie corecta dieta astept un raspuns felicitari celor care au reusit sa da jos kg o zi buna si succes!

Comentariul a fost adăugat de: miki
Data: 2013-06-03 18:57:21


apa minerala e voie ?

Comentariul a fost adăugat de: sory
Data: 2013-06-12 13:23:40


este destul de greu dar iti trebuie rabdare .
nu inteleg cum se face painea este o reteta cu gluten si ovaz .Ai voie glute n in croaziera?

Comentariul a fost adăugat de: andreea a.
Data: 2013-06-16 20:26:57


eu nu inteleg un lucru, ma poate ajuta cineva, va rog?am tot citit ca in faza 1 se mananca strict proteine.atunci, cum am voie sa mananc tarate de ovaz?ca aia sunt carbohidrati...sila sfarditul fiecaei pagini cu pareri despre dieta asta gasesc 3 reguli sau ceva de genul iar una dintre ele este sa mananci zilnic 2-3 linguri de tarate, insa cand vad cate un model de meniu pentru o zi din faza 1, acolo nu scrie nimic de taratele de ovaz?deci in faza 1 trebuie consumate sau nu? va rog un raspuns, vreau sa tin dieta neaparat pt ca deja a venit vara!!!

Comentariul a fost adăugat de: liana
Data: 2013-06-24 17:36:00


Pot sa tin aceasta dieta daca am diabet si imi fac insulina?

Comentariul a fost adăugat de: cornelia cory
Data: 2013-07-03 17:59:22


Buna,va rog si eu frumos daca se poate ,sa.mi dati meniul pentru faza 1,atac?klona.jade_82@yahoo.com Multumesc

Comentariul a fost adăugat de: diana
Data: 2013-07-23 12:03:53


buna ,va rog frumoas daca se poate sa.mi dati meniul pentru faza 1....dianas130@yahoo.com mutumesc frumos

Comentariul a fost adăugat de: Alex
Data: 2013-07-28 22:57:09


Ai voie sa consumi paine in timpul dietei?

Comentariul a fost adăugat de: romina.
Data: 2013-08-02 19:44:52


vreau si eu dieta exacta ce se pate manca an fiecare saptamana.multumesc.

Comentariul a fost adăugat de: Maria
Data: 2013-08-26 09:09:50


Buna,incep aceasta dieta de azi si nu inteleg cum ar trebui sa procedez.Vreau sa dau mai putin de 10 kg asta insemnand k prima faza ar trebui sa o tin 3 zile din ce m.am documentat.Acasta perioada de 3 zile trebuie neaparat sa contina 3 mese pe zi(mic dejun,pranz,cina)pe baza unui program orar exact?astept rsp.pe andy_mitrea_2008@yahoo.com va multumesc

Comentariul a fost adăugat de: Ludmila
Data: 2013-10-10 13:58:17


Buna ! eu sunt la etapa 2 şi vreau să zic că e ok, dar nu cred ceia ce se scrie că în 10 zile se slăbeşte 9 kg. Slăbirea merge lent şi cred că e normal adică 0,9 pe sau 1 kg pe săptămînă. Care sunt începători baftă aşai la început dureri de cap, dar pe urmă e totul obişnuit.

Comentariul a fost adăugat de: roZa
Data: 2013-10-16 00:08:46


am o prietena care a slabit in 9 luni, 55 kg. E o poveste reala! Si in prima faza, a tinut 10 zile, 10 kg a slabit. Sincer, cam naspa cu surplusul de piele, dar oricum nu m e, cum era si si a asumat aceasta schimbare.

Comentariul a fost adăugat de: alis tanase
Data: 2013-11-01 16:56:36


vreau si eu sa tin aceasta dieta , dar este eficienta? trebuie sa slabesc cam 20 kg un ex de dieta in prima faza de atac?

Comentariul a fost adăugat de: iussty
Data: 2013-11-13 23:25:35


as vrea si eu sa pot tine dieta asta dar nu pot manca nimic fara paine ..nu stiu cum o sa ma descurc dar cred ca o sa functioneze :(

Comentariul a fost adăugat de: olimpia
Data: 2014-01-05 14:31:59


Vreau sa ma apuk de dieta sper sa iasa bn

Comentariul a fost adăugat de: Cristina
Data: 2014-01-16 19:11:16


salut am inceput si eu dieta Diucan,sunt intradoua zi a etapei atak si sper ca o sami aduka sukces...

Comentariul a fost adăugat de: Claudia
Data: 2014-01-18 13:48:43


Dieta pe baza de proteine, mai ales cele de origine animala, este una dintre cele mai periculoase pe termen lung.
Dieta cu proteine este calea cea mai sigura de a te imbolnavi.
Printre efectele acestei diete se numara: pietrele la rinichi datorate oxalatului si uratului de calciu, voma, amenoree la femei, colesterol mare, deficiente de vitamine, crestere a cantitatii de calciu eliminat prin urina ceea ce inseamna un adevarat dezastru pentru oase care pierd acest calciu si stim si de ce.
Digestia proteinelor este realizata de catre stomac care secreta mai mult acid iar organismul , pentru a realiza echilibru acid-alcalin si a reduce secretia mare de acid, extrage calciu din oase .
Pierderea in greutate inregistrata dupa o astfel de dieta, 'predicata' si de catre cei de la HerbalLife, inseamna de fapt, o reducere a apei din organism, pe care insa o platiti foarte scump.

Comentariul a fost adăugat de: Cristina
Data: 2014-02-03 20:34:08


salutare la toata lumea pot sa va spun ka am un rezultat de 6kg perdute dupa 2 saptamini kred ka e super voi ce spuneti???

Comentariul a fost adăugat de: RODICA
Data: 2014-03-25 13:58:07


Am început dieta la 1 iunie 2013 ,aveam 108 kg,acum în luna martie am 90 kg,a durat 10 luni sa pierd 18 kg,dar nu am putut sa respect întru totu aceasta dieta si am adaptat-o la o alta,în sensul ca am renuntat la piine si orice tine de panificatie,dulciuri,ulei,grasimi,însa nu am putut renunta la cartofi si fructe

Comentariul a fost adăugat de: mariana
Data: 2014-04-22 20:16:19


Buna fetelor vreau sa inceput si eu dieta..trebue sa dau jos 5kg. Dar la.fara a doua daca fac 5zile por si.5 plan este bine?

Comentariul a fost adăugat de: dan
Data: 2014-05-04 14:51:58


cine imi poate da un meniu?

Comentariul a fost adăugat de: Leska
Data: 2014-06-27 11:27:55


Fetele, citesc shi eu pe aici si ma gindesc poate sa incerc.....eu am nevoie sa dau jos vreo5-6 kg si parca ash incerca...

Comentariul a fost adăugat de: kitty
Data: 2014-07-13 15:47:00


incep si eu dieta

Comentariul a fost adăugat de: kitty
Data: 2014-07-13 15:48:47


de maine incep si eu dieta, vreau sa dau 7 sau 8 kg , sper sa reusesc sa o tin

Comentariul a fost adăugat de: Loredana
Data: 2014-08-26 17:24:19


O pers care a tinut aceasta dieta si care a avut rezultate este amabila sa descrie detaliat faza 1 si cum se procedeaza cu taratele de ovaz.Multumesc

Comentariul a fost adăugat de: camelia
Data: 2015-01-25 10:45:21


Am inceput dieta acu 5 zile si sunt ff multumita slabesc cam 0,710gr pe zi este super ideal

Comentariul a fost adăugat de: camelia
Data: 2015-01-25 10:49:09


Sunt foarte multumita de reteta intrbarea mea este daca si fulgi de ovaz sunt buni

Comentariul a fost adăugat de: Gladys
Data: 2015-06-05 13:15:49


Numai intrebari pe aici ,dar nu raspunde nimeni?

Comentariul a fost adăugat de: Gladys
Data: 2015-06-05 13:20:04


Poti consuma doar tarate de ovaz !

Comentariul a fost adăugat de: nika
Data: 2015-09-11 19:58:58


Buna
Din experienta mea:dieta Dukan e unica ce ma ajuta sa dau bine din kg dupa sarcina.E necesar sa tii strict,o mica deviere te tine pe loc 1 saptamana.Am dat jos dupa 1 sarcina 15 kg,sunt acum a doua data pe Dukan,3 ani are copilul.In 1 saptamana am dat 3 kg jos...

Comentariul a fost adăugat de: nika
Data: 2015-09-11 20:00:41


Apropo si fulgii de ovaz la nevoie te ajuta,am incercat..

Comentariul a fost adăugat de: Bety
Data: 2015-10-24 23:50:22


Salut la toti cei ce au tinut sau tin aceasta dieta.Eu am terminat azi pp si nu sint prea multumita,am dat jos in loc de2,2 daor 1,4desi am tinut strict,poate evde vina faptul ca nu am baut kefir de 1grasime in loc de cel de 0...
As mai dori sa intreb daca in Moldova comercializeaza cineva produse Dukan????
Mc anticipat

Comentariul a fost adăugat de: beatrice
Data: 2016-03-18 03:03:33


poti sa slabesti enormm eu cunosc o fata a slabit 40 de kg cu dieta asta. si acum i-a devenit stil de viata . deja nu mai are pofte de prajeli, dulciuri...etc. si chiar daca ii este pofta gusta si nu e o tragedie!!! vreau sa o incep si eu desii am de dat jos doar vrio 8 kg

Comentariul a fost adăugat de: Catalina
Data: 2016-05-16 15:16:47


Buna ziua.cine îmi poate da si mie meniul zilnic?vreau sa ma apuc si eu sa o țin dar nu găsesc meniul.multumesc


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor