Diete

PubliciatateCum să slăbiți fără depresii

Data adăugării: 2011-01-04 10:11:55
Adăugat de: Hristina
Autor: -

1.500 de calorii pe zi - iată ce impun nutriționiștii într-o cură de slăbire. În primul rând, trebuie să excludeți din alimentație zahărul, mierea și făina albă. Însă nu renunțați la carbohidrații cu eliberare prelungită.
În caz contrar, aveți peste 95% riscuri să renunțați. Iată explicația: primul organ care suferă în lipsa carbohidraților e creierul, prin oboseală. Aceasta deoarece nu se mai secretă substanțele care dau starea de bine, serotonina, endorfinele.


În plus, o dietă bazată numai pe proteine, spre exemplu, produce pe lângă depresie și simptome fizice deranjante. "Rinichiul nu poate să elibereze atâtea proteine prin urină din carnea respectivă și, la un moment dat, vedem că ne umflăm la ochi, la picioare și suntem foarte obosiți", spune medicul nutriționist Marlena Pascu.

Așa că în orice dietă mențineți cerealele integrale, fructele și legumele care au carbohidrați cu eliberare prelungită. În plus, ca să nu apară frustrarea, dar și ca să pierdeți masa grasă, mai folosiți un truc: alimentele care conțin cantități mari de triptofan. Acesta e un precursor de serotonină, unul dintre hormonii fericirii.

Iată prima necesitate în orice cură de slăbire, dar și pentru o stare de bine: bananele. Nu le evitați pentru că sunt dulci! Pe lângă cantitatea mare de triptofan, vă mai aduc un element necesar pentru creier: vitamina B6. Atenție doar să le consumați dimineața, până în prânz.

Alte alimente obligatorii în curele de slăbire sunt sâmburii de migdale neprăjiți și nesărați, dar și nucile. Însă triptofanul e conținut în cantitate mare inclusiv de carne. Pentru orice persoană sunt astfel recomandate pieptul de rață și cel de pui.

Dacă însă sunteți tânăr și perfect sănătos apelați în dietă inclusiv la organe de animal tânăr, cu o concentrație superioară în acest aminoacid așa-zis al fericirii. Atenție însă! Bărbații peste 40 de ani și femeile aflate la menopauză au interdicție la astfel de specialități.

Respectând aceste reguli, vă puteți construi o dietă care nu produce frustrări și care poate fi ținută mai bine de 3 luni de către orice persoană.

Vizualizări: 2368

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor