Diete

PubliciatateEste important să te hidratezi de dimineață. Află ce băuturi îți sunt recomandate pentru micul dejun

Data adăugării: 2012-10-24 21:20:02
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ți s-a spus încă din copilărie că micul dejun este cea mai importantă masa a zilei. Deși accentul este pus adesea pe alimente, și băuturile fac parte din această masă copioasă și de aceea trebuie să le acorzi o atenție sporită și să le incluzi în dieta ta zilnică.

După câteva ore bune de somn, organismul tău deshidratat are nevoie de lichide pentru a-și recăpăta prospețimea și energia de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător.
Dacă nu știi care sunt cele mai indicate băuturi pe care trebuie să le servești la micul dejun, am întocmit pentru tine o listă cu sugestii:

Apa

Deși apa nu oferă nici o substanță nutritivă specifică - precum vitaminele sau mineralele, ea este esențială pentru dieta ta. Apa favorizează digestia, întărește mușchii și articulațiile și te ajută să rămâi hidratată de-a lungul întregii zile. Cum nu conține calorii, o poți consuma fără să-ți faci probleme legate de siluetă.

Cafea

Cafeaua se transformă adesea în vedeta micului dejun. O ceașcă de cafea conține numai 30 de calorii, iar beneficiile boabelor asupra sănătății sunt recunoscute de specialiștii din întreaga lume. Nu exagera cu zahărul însă, întrucât acesta îngreunează arderea grăsimilor și dăunează sănătății tale.

Ceai

Ceaiul este, de asemenea, o băutură populară pe care majoritatea doamnelor și domnișoarelor o preferă pentru micul dejun. Ceaiul conține antioxidanți care ajută la stimularea sistemului imunitar și foarte puține calorii, așa că te poți bucura de orice aromă atâta vreme cât nu o îndulcești extrem de tare.

Suc natural de fructe

Sucurile cu pulpa naturală din fruct sunt recomandate de medici întrucât ele conțin o mulțime de vitamine și nutrienți de care organismul tău are nevoie. Ai grijă să achiziționezi un produs care să nu conțină foarte mulți coloranți sau zahăr și să prepari în casă o băutură cu fructe nemodificate genetic.

Lapte

Laptele este o alegere potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Laptele degresat, sărac în grăsimi și calorii este ideal dacă ești la cura de slăbire, însă ar fi de preferat să te bucuri de gustul și consistența lui naturale, întrucât este extrem de sănătos și benefic pentru oase.

Vizualizări: 3280

Comentarii:

Comentariul a fost adăugat de: Maria
Data: 2015-10-27 21:47:10


Perfect


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor