Diete

Publiciatate



De ce reții apa în corp? Află posibile cauze și soluții

Data adăugării: 2016-03-14 23:59:31
Adăugat de: Hristina
Autor: perfecte.md

Surplusul din jurul taliei nu este reprezentat întotdeauna de depuneri de grăsime, ci de acumulări de apă în țesuturi. De ce reții apaîin corp? Sunt mai multi factori care îți pot transforma trupul într-un burete. În fruntea listei cu vinovați pentru retenția de apă se află toxinele și circulația periferică proastă. Din fericire, există remedii!

Nu-ți schimba pantofii, ci renunță la unele obiceuri alimentare nesănătoase, cum ar fi consumul de sare și de grăsimi. Să știi că de ce reții apa în corp n-are a face cu predispoziția genetică.

Se întîmplă, da, ca și unii membri ai familiei să se confrunte cu aceeași problemă, dar în cele mai multe cazuri vina o poartă stilul alimentar, nu genele. Iată cum poți combate retenția de lichide!

De ce retii apa în corp – din cauza toxinelor neeliminate
Resturile alimentare care au rămas blocate în organism se adună și fac ravagii. Stilul alimentar dezordonat şi bazat pe alegeri proaste, cum sunt mîncărurile sărate, cele cu grăsimi, dulciurile, toate afectează circulația periferică și impiedică detoxifierea corpului.
Și pe lîngă toxine, începe sa se strîngă și apa în țesuturi. Știai că dacă mănînci mai mult la o masă, să zicem supă cu carne, felul principal și desert, te poti trezi cu încă doua-trei kilograme în plus la cîntar?

Circulația periferică precară
Altă cauză majoră care produce retenția de lichide în corp este circulația lentă și defectuoasă. Ca să o îmbunătățești, întreabă medicul dacă poți lua capsule cu extract vegetal de ginkgo biloba. Acesta are rol antioxidant, reglează microcirculația și ajută la oxigenarea în profunzime a țesuturilor.
De obicei, se ia cîte o capsulă de două ori pe zi, timp de două săptămîni. Mișcarea ajută și ea foarte mult în acest sens, dar și masajele locale.

Stresul, vinovat și pentru retenția de apă
Nimic bun nu iese cînd intervine stresul. Simte și corpul cînd treci prin situații stresante, iar efectele adverse sunt chiar supărătoare: favorizează acumularea de apă și reduce calitatea corpului de a funcționa la capacitate maxima.

Dieta de o zi care stoarce apa în exces
Un exemplu de meniu detoxifiant arată cam așa: dimineața bea un pahar cu lapte de soia și mănîncă vreo 30-40 g de cereale. La gustare, bea un suc de mere cu kiwi.

Pentru prănz, mănîncă o salată de țelină și cîtiva miezi de nucă, iar la cină ia un pahar cu suc de fructe de pădure sau afine, cu somon la grătar și salată de andive. Poți mînca și o felie de pîine, neapărat integrală.

Dacă reușești să ții mai multe zile această dietă, vei vedea cum slăbești în timp record. De fapt, scapi de surplusul de apa din corp, care îți umflă picioarele.

Vizualizări: 1870

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor