Diete

Publiciatate



Ficăței de pui la cuptor, dietetici

Data adăugării: 2010-11-20 17:32:14
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente:

• ficăței de pasăre – 1 kg
• 1 ceapă mare – 150 gr
• 1 lingură boia dulce de ardei – 7 gr
• 1 linguriță vegeta – 10 gr
• sare și piper după gust (puteți folosi 4 gr de piper și 4 gr de sare)
• 9 căței de usturoi – 15 gr
• ulei pentru prăjit ceapa și uns tava – 20 gr

Mod de preparare:

1. Ficățeii se curăță și se spală, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Se taie o ceapa solzișori și se pune la călit, într-o tigaie cu ulei.
3. După ce ficățeii s-au scurs și ceapa a fost călită, se ia un vas de yena, se unge cu puțin ulei, apoi se pune ficățeii, se adaugă ceapa călită, se condimentează cu vegeta, sare, piper, boia dulce de ardei și se amestecă ușor până se omogenizează ingredientele.
4. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficățeii îi întoarcem și pe cealaltă parte și îi băgăm din nou în cuptor pentru încă 15 minute.
5. Între timp se curăță cățeii de usturoi, care se toacă foarte mărunt sau se pisează în mojar.
6. Se scoate vasul cu ficăței din cuptor înainte cu 5 minute de a fi gata și se adaugă peste ficăței usturoiul pisat.
7. Se mai lasă totul la cuptor pentru încă 5 minute.

Informații nutriționale:

Calorii 121.7 kcal/100g
Colesterol - mg/100g
Grăsimi 5.7 g/100g
Carbohidraţi 2.4 g/100g
Proteine 14.4 g/100g

Vizualizări: 1993

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor