Ciulama de ciuperci
Data adăugării: 2010-11-27 18:32:29
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Ingrediente (pentru 4 porții)
• 1 ceapă măricică (80 gr)
• 400 gr ciuperci champignon proaspete
• 200 g smântână slabă
• 1 lingură de faină (17 gr)
• 1 lingură ulei de măsline
• sare, piper
• verdeață (mărar)
• 2 căței de usturoi
Mod de preparare:
1. Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.
2. Se pune la călit într-o lingură de ulei de măsline.
3. Când a devenit ceapa rumenă, se adaugă ciupercile feliate, sarea și piperul.
4. Se mai adaugă 2-3 pahare de apa și se lasă să fiarbă până ce scade apa.
5. După ce apa a scăzut, se adaugă o lingură de faină și se amestecă bine, ca să nu se formeze cocolașe.
6. Se mai lasă să fiarbă încă 10-15 minute, după care se ia de pe foc și se incorporează smântâna.
7. Se adaugă usturoiul pisat mărunt și se amestecă.
8. Se presară verdeața pe deasupra.
Poftă bună!
Informații nutriționale:
Calorii 84.7 kcal/100g
Colesterol - mg/100g
Grăsimi 5.1 g/100g
Carbohidraţi 7.5 g/100g
Proteine 2.8 g/100g
Vizualizări: 2083