Diete

Publiciatate



Salată de anghinare (2 porții)

Data adăugării: 2010-12-01 20:04:37
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente:

• 2 anghinare mici (aproximativ 500 g)
• 120 g roșii
• 1 ardei gras
• 80 g ciuperci
• zeama de la o jumătate de lămâie
• 1 lingură oțet de cidru
• 1 lingură de muștar
• piper negru, sare
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță ulei de rapiță
• 1 ceapă franțuzească
• 1 cățel de usturoi
• 1 linguriță capere
• 2 linguri de pătrunjel măcinat

Mod de preparare:

• Se rupe coada anghinarelor si se taie bucăți;
• Se pun bucățile de anghinare în apa cu lămâie;
• Se prepară un sos din muștar, oțet de cidru, sare și piper;
• Se încorporează pe rând uleiul de măsline și cel de rapiță;
• Se storc bucățile de anghinare, se feliază cât mai subțire și se lasă la macerat în sosul deja preparat;
• Se taie ceapa franțuzească, usturoiul, roșiile, ciupercile și se adaugă în sosul cu anghinare, la care se mai adaugă caperele și pătrunjelul;
• Se adaugă sare și piper, după gust;
• Se servește cu pâine de secară.

Informații nutriționale:

Calorii 217 kcal;
Proteine 3 g;
Lipide 18 g;
Glucide 13 g.

Beneficii: Anghinarele stimulează digestia. Conțin cinarină, o substanță care stimulează activitatea ficatului și a bilei. De asemenea, favorizează eliminarea grăsimilor și detoxifierea organismului.

Recomandare: Pentru a prepara această rețetă pe toată perioada anului, poți să folosești cu încredere aghinarele conservate la borcan, deoarece nu își pierd proprietățile nutritive.

Vizualizări: 2420

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor