Diete

Publiciatate



Tiramisu dietetic

Data adăugării: 2010-12-02 19:03:58
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Această rețetă de Tiramisu este o surpriză dietetica ideala pentru cei care sunt adepți ai stilului de viață sănătos.
Din ingredientele de mai jos vei obține o prăjitură de 12 porții. O porție are~240 kcal.

Ingrediente pentru blat:

• ouă – 4 bucăți
• fructoză/sirop de agave/miere – 100 gr
• faină integrală în amestec cu tărâțe (proporție după preferință) – 100 gr
• făină de migdale (migdale măcinate) – 50 gr
• praf de copt – 1 linguriță ceai
• cafea tare – 125 gr
• esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

• ouă – 2 bucăți
• fructoză/sirop de agave/miere – 50 gr
• Mascarpone – 250 gr
• smântână slabă – 100 gr
• lichior “Amaretto” sau “Quantro” – 20 ml

Ornat:

• cacao praf
• opțional: fructoză

Mod de preparare blat:

1. Albușurile se separă de gălbenușuri.
2. Gălbenușurile se bat bine cu 4 linguri apă, puțină sare, fructoză (miere sau sirop de agave) și esență de vanilie.
3. Separat, albușurile se bat bine, spumă.
4. Făină cu tărâțe se amestecă cu migdalele măcinate, praful de copt și amestecul de gălbenușuri.
5. Se incorporează și albușurile. Se bate cu mixerul pentru uniformizare.
6. Se ia o formă de copt, se tapetează cu hârtie de copt, se răstoarnă aluatul și se dă la cuptor, la 180 C, 30 minute.
7. După ce este gata, se scoate blatul din formă, se taie în 2 jumătăți și se lasă deoparte la răcit.
8. Se prepară cafeaua tare, nu se folosește cafeaua instant, ci cafeaua făcută la ibric.
9. După ce s-a răcit, blatul se stropește cu cafea (125 ml).

Mod de preparare cremă:

Lichiorul conferă acestei prăjituri o aromă și un gust aparte, Amaretto – un gust de nuci, Quantro – unul de portocale. Alege lichiorul care se potrivește mai bine gusturilor tale.

1. Mascarpone se amestecă cu smântâna.
2. Gălbenușurile și fructoza (mierea sau siropul de agave) se bat bine și se adaugă în mascarpone și smântână.
3. Se incorporează lichiorul, se amestecă și la sfârșit albușurile bătute spumă.

Asamblare tort:

1. Blaturile înmuiate în cafea, se mai pot stropi cu lichiorul ales.
2. Pe un platou/farfurie, se așează primul blat. Deasupra se pune toată crema, nivelându-se bine.
3. Se așează al doilea blat, deasupra se presară cacao praf.

Se dă la frigider pentru minim 4 ore.

Vizualizări: 3960

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor