Diete

Publiciatate



Cheesecake sicilian aromat de Crăciun

Data adăugării: 2010-12-07 18:22:39
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Îți propun o altă variantă de desert dietetic delicios pentru masa de Crăciun – o rețetă de cheesecake sicilian.

Ingredientele sunt pentru 12 porții, iar o porție are ~230 kcal.

Ingrediente blat:

• ouă – 2 bucăți
• fructoză/sirop agave/miere – 25 gr
• esență de vanilie
• făină integrală – 50 gr
• praf de copt – 3 gr

Ingrediente umplutură:

• brânză de vaci degresată – 1 kg
• fructoză/sirop de agave – 150 gr
• ouă – 4 bucăți
• 1 portocală( coaja de portocală rasă + pulpa de portocală tăiată mărunt + suc)
• ciocolată amăruie rasă – 50 gr

Mod de preparare blat:

1. Se încălzește cuptorul la 180º C. O formă rotundă de 22 cm se tapetează cu hârtie de copt.
2. Ouăle se bat cu mixerul (minim 10 minute), apoi se adaugă fructoza, esența de vanilie și la sfârșit praful de copt amestecat cu făina integrală.
3. Compoziția se răstoarnă în formă și se dă la cuptor pentru 15-20 minute, se face testul cu scobitoarea.
4. După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit, cam 15 minute.

Mod de preparare cheesecake:

1. După ce s-a răcit, blatul se sfărâmă în bucăți mici.
2. Aceeași formă de 22 cm se tapetează cu hârtie de copt, cuptorul – preîncălzit la 180º C.
3. Blatul mărunțit se împrăștie uniform pe fundul formei de copt.
4. Brânza de vaci și fructoza se pun în blender pentru a obține o masă uniformă.
5. Se adaugă ouăle, coaja rasă și sucul de portocală.
6. La final se adaugă ciocolata amăruie rasă. Se amestecă bine toată compoziția (de data aceasta fără blender).
7. Această compoziție se așează deasupra blatului mărunțit. Se nivelează bine cu ajutorul unei linguri, ca să nu rămână bule de aer între straturi.
8. Se dă la cuptor pentru 1 oră, apoi se răcește.
9. Cheesecake-ul puțin răcit se dă la frigider pentru 3-4 ore.
10. Înainte de servire, deasupra se presară puțină fructoza sau sirop de agave.

Vizualizări: 2641

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor