Diete

Publiciatate



Pui marinat cu ierburi aromate

Data adăugării: 2010-12-14 16:24:06
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente: (pentru 6 porții)

• 6 jumătăți de piept de pui dezosat, fără piele;
• 1/2 cană vin alb;
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
• 1 lingura oțet de vin alb;
• 2 lingurițe busuioc uscat mărunțit;
• 1 linguriță oregano sau tarhon uscat, mărunțit;
• 1/2 linguriță praf de ceapă;
• 2 căței de usturoi tocați;

Mod de preparare:

1. Puneți puiul într-o pungă și așezați-o într-un castron mare.
2. Turnați în pungă vinul, uleiul, oțetul, busuiocul, oregano sau tarhonul, praful de ceapă și usturoiul. Închideți bine punga; lăsați puiul la marinat în frigider timp de 5 până la 24 de ore, întorcând punga din când în când.
3. Scurgeți puiul și păstrați marinata.
4. Puneți puiul pe grătar și ungeți-l cu marinata.
5. Frigeți-l la o distanță de 10-12 cm față de sursa de căldură, până se rumenește ușor (circa 20 de minute); ungeți-l des cu marinată.
6. Apoi întoarceți-l și frigeți-l încă 5-15 minute, până când se frăgezește și își pierde culoarea roz.

Informații nutriționale per porție:

Calorii 185 kcal;
Proteine 26 gr;
Carbohidrați 1 gr;
Grăsime 6 gr;
Sodiu 75 mg;
Colesterol 66 mg;
Fibre 0 gr.

Vizualizări: 1967

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor