Iaurt cu musli
Data adăugării: 2011-01-14 21:41:07
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Ce simplu e să-l pregătesc în casă! Prepar totul într-un borcan, pun
capacul și am micul dejun pentru a doua zi. Un mic dejun plin de vitamine și fibre, fără adaos inutil de zahăr, fiindcă iaurtul își ia dulceața din fructele uscate.
Ingrediente:
400 gr iaurt simplu (fără arome)
100 gr fructe uscate (am folosit 75 gr stafide, 25 gr smochine uscate)
50-100 gr fulgi de ovăz
lapte
1 vârf cuțit scorțișoară măcinată (opțional)
Mod de preparare:
1. Se încălzește ușor puțin lapte și se toarnă peste fructele uscate cât să le acopere. Se lasă să stea măcar 15 minute.
2. Se scot fructele uscate din lapte și se pun într-un borcan de 800 ml. Se adaugă și 3-4 linguri din laptele în care s-au înmuiat. Se mixează cu blenderul vertical până obținem o pastă.
3. Se adaugă iaurtul și scorțișoara peste piureul de fructe și se mixează bine cca 1 minut.
* toate aceste operațiuni se pot face și în blenderul clasic.
4. În restul de lapte rămas de la fructele uscate se pun fulgii de ovăz la înmuiat măcar 30 minute. Dacă e nevoie se mai adaugă lapte, acesta trebuie să acopere perfect ovăzul.
* dacă doriți iaurtul mai gros, similar cu consistența orezului cu lapte, folosiți 100 gr ovăz, iar dacă-l doriți mai subțirel folosiți doar 50 gr.
5. Când ovăzul a absorbit tot laptele se adaugă în amestecul de iaurt și se omogenizează bine.
6. Se poate consuma imediat sau se închide borcanul cu capac și se păstrează la frigider.
Vizualizări: 3108