Ouă în sos de roșii
Data adăugării: 2011-01-14 21:51:10
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Astăzi vă voi propune un mic dejun pentru întreaga familie. O tigaie mare, cu sos de roșii și ouă ochiuri în jurul căreia să vă adunați cu toții. E un început bun pentru un weekend reușit, nu?
Ingrediente:
1 ceapă mare
1 ardei gras mare
4 căței usturoi
2 conserve de roșii (a câte 400 gr fiecare)
1/2 cană apă
1 linguriță oregano uscat
2 lingurițe rase boia dulce
1/4 linguriță piper
5 ardei iuți murați (opțional)
1 vârf linguriță harissa (opțional)
sare
6 ouă
4 linguri ulei
Porții: 3-5
Mod de preparare:
1. Călim ceapa și ardeii tăiați mărunt în uleiul încins. Când se înmoaie ceapa, adăugăm usturoiul strivit și mai călim 1 minut.
2. Adăugăm roșiile din conservă (cu tot cu suc) strivite cu furculița și apa. Condimentăm cu oregano, boia, piper, sare, harissa și ardei iuți (cele două din urmă le adăugați dacă doriți să fie mâncarea picantă). Fierbem totul la foc mediu pentru 20 minute. Gustați sosul și mai adăugați condimente dacă doriți.
3. Spargeți ouăle în sosul de roșii. Puneți capacul pe oală și continuați fierberea încă cca 5 minute (depinde cât de moi doriți ouăle; puteți verifica în acest timp cum e gălbenușul și mai lăsați 1-2 minute daca îl doriți tare).
4. Serviți imediat presărat cu brânza de iaurt (sau feta ) și pătrunjel tocat. Și nu uitați de pâinea prăjită ca să încingeți în sos!
Vizualizări: 3489