Diete

Publiciatate



Popovers

Data adăugării: 2011-01-14 20:58:32
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Popovers sunt gogoși pregătite la cuptor, în formele de muffins. Numele vine de la faptul că ele cresc destul de mult și trec peste marginea formelor. Sunt foarte ușoare, ideale pentru micul dejun. Se pot unge cu unt și se trec prin zahăr cu scorțișoară sau se pot rupe în două și se ung cu unt și gem.

Ingrediente:

15 gr unt topit și răcit + 1 lingură unt topit pentru uns tava
2 ouă
250 ml lapte
1/2 linguriță sare
125 gr făină

Pentru servire

unt topit și zahăr cu scorțișoară sau
unt și gem

Bucăți: 9

Mod de preparare:

1. Important! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
2. Se amestecă bine cu țelul ouăle, untul topit și răcit, sarea și laptele.
3. Se adaugă făina, toată odată și se amestecă cu țelul până nu se mai văd cocoloașe mari de făină.
4. Se ung forme de muffins cu unt topit (să nu băltească untul în forme, dar să fie unse bine). Se dă tava la cuptorul încins la 200ºC pentru 2 minute.
5. Se scoate tava fierbinte cu atenție și se umplu formele până la jumătate cu aluatul de gogoși (eu am folosit o cană cu cioc).
6. Se dă tava la cuptor pentru 40 minute. În timpul coptului NU deschideți ușa cuptorului!!!
7. Se scot gogoșile din formă și dacă s-au lipit un pic vă ajutați de un cuțit. Se lasă să se răcorească.
8. Cele pe care le veți servi cu unt, gem, le lăsați simple. Ele se rup în două și se ung cu ceea ce doriți. Sunt bune și crocante și a doua zi.
Restul, imediat ce sunt răcorite, le ungeți bine pe toată suprafața cu puțin unt topit și apoi le rulați prin zahăr amestecat cu scorțișoară.

Vizualizări: 2541

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor