Diete

Publiciatate



Orez cu lapte (Budincă de orez)

Data adăugării: 2011-01-14 21:12:05
Adăugat de: Hristina
Autor: -

E bun, e cremos și laptele condensat îi dă o aromă mai specială. Se poate servi ca desert sau la micul dejun.

Ingrediente:

120 gr orez cu bobul rotund
500 ml lapte
170 gr lapte condensat
1 ou
o mână de stafide
scorțișoară (sau cardamom , esență vanilie, esență migdale)
1 vârf cuțit sare

Porții: 3

Mod de preparare:

1. Punem orezul la fiert cu laptele și laptele condensat. Amestecăm des și fierbem la foc mic până începe să se umfle orezul. Atunci adăugam stafidele, sarea și 1 vârf linguriță scorțișoară (sau alte arome). Continuăm să fierbem la foc mic și amestecăm mereu ca să nu se prindă de fundul oalei.
* dacă folosiți arome lichide, gen esență de vanilie sau migdale, nu le adăugați acum fiindcă se vor evapora!
2. Când orezul e fiert și mare parte din lapte va fi absorbit (trebuie să fie o compoziție cremoasă), bateți bine oul. Adăugați din compoziția de orez vreo 6 linguri peste ou. Dați focul la cel mai mic nivel, astfel încât budinca să nu mai fiarbă! Turnați apoi amestecul cu ou în oala cu budincă și amestecați bine. Lăsați pe foc încă 3 minute.
* acum se adaugă esența de vanilie sau migdale!
3. Serviți în boluri individuale sau pahare, presărată cu puțină scorțișoară

Vizualizări: 2324

Comentarii:


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor