Pască fără aluat
Data adăugării: 2011-04-23 16:00:17
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Ingrediente pentru 8 porții:
• brânză grasă de vacă – 750 gr
• zahăr cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculețe)
• fructoză, sirop de agave – 120 gr
• pudră/praf de budincă cu aromă de vanilie – 40 gr
• smântână 15 % grăsime – 200 gr
• stafide – 100 gr
• ouă proaspete – 5 bucăți
• praf de copt, scăzut în sodiu – 5 gr (1 linguriță)
• faină integrală de grâu – 55 gr (5 linguri)
• zeamă de lămâie
• coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un vas am bătut ouăle spumă.
2. Am adăugat zahărul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lămâie și iar am amestecat bine.
3. Am adăugat smântâna, fructoza, praful de budincă și iar am mixat bine.
4. La sfârșit am pus făina, stafidele, coaja de lămâie tăiată bucățele și brânza de vaci. Pentru ultima oară se amestecă.
5. Toată compoziția am turnat-o într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
6. Și am dat-o la cuptor, la foc mic, cam 1 h 30 minute. Trebuie să fie rumenă.
7. Apoi, am lăsat-o la răcit și abia după aceea se taie felii.
Informații nutriționale:
Calorii 218.8 kcal/100g
Colesterol - mg/100g
Grăsimi 8.7 g/100g
Carbohidraţi 25 g/100g
Proteine 9.9 g/100g
Poftă bună și un Paște fericit!
Vizualizări: 4645