Diete

Publiciatate



Pască fără aluat, dietetică

Data adăugării: 2011-04-23 15:14:23
Adăugat de: Hristina
Autor: -

Ingrediente pentru 6 porții:

• ricotta – 250 gr
• frișcă – 60 ml
• fructoză/sirop de agave – 55 gr
• gălbenuș de ou – 1 bucată
• unt – 20 gr
• fistic – 2 linguri
• coajă de portocală (sau confiată) – 2 linguri
• vișine confiate – 2 linguri
• smochine uscate – 2 linguri

Mod de preparare:

1. Ricotta se mărunțește cu furculița.
2. Frișca se pune pe foc mic; focul se stinge înainte să dea în clocot.
3. Oul și fructoza se amestecă până se obține o masă omogenă.
4. Treptat se amestecă pasta de ou cu frișca fierbinte, până la omogenizare completă.
5. Se mai pune pe foc 2 minute. Se dă la rece pentru 15 minute.
6. Ricotta se amestecă cu untul și pasta de ou cu frișcă.
7. Se adaugă fisticul, coaja de portocale, vișinele confiate și smochinele uscate (toate tăiate în prealabil în bucățele).
8. Se pregătesc 2 forme, în care așezăm 2 straturi de tifon.
9. Pasta de ricotta se împarte în cele 2 forme, presând bine cu lingura.
10. Deasupra se poate pune o greutate ca sa se aseze cat mai bine pasta.
11. Cele 2 forme se dau la frigider pentru 24 de ore. Dacă ricotta lasă zer, acesta se varsă.
12. După 24 de ore se scoate din frigider și se scoate atent din formă.
13. Se decorează cu smochină proaspătă.

Poftă bună și Paște Fericit!

Vizualizări: 2407

Comentarii:

Comentariul a fost adaugat de: ANA
Data: 2012-02-22 01:52:17


SUPER


Adăugaţi comentariu:

Introduceţi suma ciferelor