Somon glazurat cu lime si fasole verde, o cină rapidă și sănătoasă
Data adăugării: 2016-04-01 12:12:24
Adăugat de: Hristina
Autor: -
Ești adeptul unei alimentații sănătoase dar gustoase în același timp? Îți recomandăm o rețetă simplă și rapidă de somon glazurat cu lime și fasole verde.
Ingrediente pentru somonul glazurat cu lime și fasole verde
• 4 bucăți file de somon
• sare kosher
• piper negru, proaspăt măcinat
• 3 linguri ulei de măsline extravirgin
• 4 căței de usturoi, pisați
• 1 ardei mic, iute, tocat mărunt
• sucul de la 4 lime
• 3 linguri zahăr brun
• 450g fasole verde
• o legătură coriandru, tocat mărunt
Cum se prepară somonul glazurat cu lime și fasole verde
Asezonează peștele cu sare și piper după gust.
Gătește fasolea verde la aburi.
Într-o tigaie nonaderentă căleste la foc mediu uleiul cu usturoiul, ardeiul iute și o linguriță de sare. Cînd usturoiul se înmoaie adaugă sucul de lime și zahărul. Amestecă continuu cu o spatulă. Cînd incepe să clocotească redu focul la minim. Amestecă sosul pînă cînd se transformă într-o glazură (aproximativ 6-8 minute). Îndepărtează tigaia de pe foc.
Într-o altă tigaie pune la încins o lingură de ulei de măsline. Adaugă somonul și frige-l pe ambele părți pînă cînd este bine pătruns. Cînd este gata scoate-l pe un platou.
Scoate fasolea verde pe un platou, adaugă coriandrul și așezonează cu sare după gust. Pentru mai multă savoare poți adăuga puțin unt.
Pune deasupra peștele și toarnă glazura de lime peste acesta.
Cum se servește somonul glazurat cu lime și fasole verde
Servește somonul glazurat cu lime și fasole verde, cald, alături de un pahar de vin alb.
Vizualizări: 1976